Vállalatoknak, vállalkozásoknak

Pénzügyi kockázatok kezelésére szolgáló biztosítások

Kezesi biztosítás – a bankgarancia alternatívája

A kezesi biztosítás mindazon cégek számára fontos termék lehet, amelyeknek működésük során vagyoni letét és/vagy bankgarancia megléte szükséges.

Miért kedvezőbb sok esetben mint a letét / bankgarancia?

 • egyszerűbb minősítési folyamat
 • sok esetben olcsóbb, mint a banki megoldások
 • nagyobb likviditást biztosít, mint a vagyoni letét
 • kiszámíthatóbb költségek
 • letéttel / bankgaranciával azonos módon elfogadott biztosítéki elem
 • konkrét projekthez is rendelhető
 • a biztosító a cég helyett bírálja el a biztosítás terhére benyújtott igény jogosságát

A termék értékesítése és megkötése szakirányú végzettséget és jelentős alkuszi tapasztalatokat kíván így a Nefár készéggel segítségére lesz a választásban.

Kintlévőség biztosítás

A kintlévőség (más néven: kereskedelmi hitel)biztosítás kiszámítható költségek mellett csökkenti egy adott cég vevői kinnlevőségek miatti veszteségeit. A speciális termékek segítenek abban, hogy a cég működése ne kerüljön veszélybe a kinnlevőségek miatt, segítve ezzel a likviditás fennmaradását.

A szerződés a vevői kintlévőségek biztosításra köthető, így jelentősen csökkenthető az Önök gazdálkodási kockázata, mivel az Önök vevőjének esetleges nemfizetése esetén a Biztosító vállalt önrészesedés levonását követően megtéríti ügyfelének a nemfizetésből eredő kárt. A termék további lényeges előnye, hogy a cégek fizetési képességét jól feltérképező biztosító, előzetesen is tájékoztatni tudja ügyfeleit, ha valamelyik vevőjénél a fizetésképtelenség veszélye fenyeget, így képessé válik arra, hogy elkerülje a nemfizetésből eredő károkat, illetve az újabb potenciális vevőkről is olyan információkat kaphat, amely segít eldönteni, milyen fizetési móddal és határidővel jöjjön létre szerződés.

Cégünk, a felmerülő igény esetén a biztosítók megversenyeztetését, a szerződés megkötését, kezelését egyaránt díjmentesen, megbízási szerződés ellenében végzi.

A biztosítási megoldás főbb előnyei:

 • csökkenti a gazdálkodási kockázatokat kiszámítható költségek fejében
 • a tényleges veszteség (önrész) paraméterezhető
 • a vevőlista alapján a biztosító rendkívül alapos kockázatfelmérést végez a vevőknél (és azokat naprakészen tartja!), amely fontos információkat adnak a cég számára
 • a biztosítói jelzések alapján a cég adott vevőknél időben kezdeményezheti a szerződés teljesítési módjának, fizetési határidejének és módszerének megváltoztatását

A termék értékesítése és megkötése szakirányú végzettséget és nagyon jelentős alkuszi tapasztalatokat kíván, így a Nefár készéggel segítségére lesz a választásban.

Egyéb pénzügyi kockázatok

Egy szervezet, legyen az vállalkozás, intézmény, önkormányzat, a mindennapi gazdálkodás során olyan pénzügyi helyzetekkel találkozhat, kerülhet, melyek kihatnak működésére. Ezekre a kockázati tényezőkre, teljesen egyedi, testre szabott tanácsadással állnak munkatársaink Ügyfeleink rendelkezésére.

Vissza a biztosításokhoz

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kössön nálunk biztosítást még ma

Érdekel!