Vállalatoknak, vállalkozásoknak

LOGISZTIKAI KOCKÁZATOK – földön, vízen, levegőben.

Üzleti tevékenysége során Ön kikerülhetetlenül kapcsolatba kerül a logisztikai kockázatokkal is. Export, import, szállítás, raktározás, saját eszközzel vagy alvállalkozóval – minden esetben kellő szakértelemmel és előre tekintéssel kell kezelni ezeket.

A Nefár-Mediator gondoskodik arról, hogy az egyedileg felmért kockázati relációkat (fuvarozó-szállítmányozó, bérlő-bérbeadó, cég-cégcsoport, fővállalkozó-alvállalkozó, importőr-exportőr, anyavállalat-leányvállalat, kapcsolt vállalkozás) az alábbi terméktípusok megfelelő kombinálásával VAGY akár egyedi feltételrendszer kidolgozásával, optimalizált költségek mellett egységes rendszerben menedzselje.

Szállítmány biztosítások

Nemzetközi szállítmány biztosítások: export vagy import esetében, amennyiben Ön az áru tulajdonosa, a biztosítás fedezi a szállítás során az árúban keletkezett, szerződésben  meghatározott kárait. A Nefár-Mediator segít abban, hogy a szállítási rendszerét megismerve a szükséges mértékű fedezetet vásároljon Önnek, a biztosítási költségek egy részét pedig az Ön megbízottjai viseljék.

Belföldi szállítmány biztosítások: amennyiben Ön az áru tulajdonosa Magyarországon belül végzett (ki)szállítások esetén a biztosítás fedezi a szállítás során az áruban esett, meghatározott kárait. A Nefár-Mediator optimalizálja a fedezetet és a biztosítási költségeket, figyelembe véve, hogy saját vagy idegen eszközzel szállítanak.

Keretszerződések: az egyedi eseteket leszámítva a Nefár-Mediator a keretszerződések megkötését javasolja ügyfeleinek. Hosszútávú megoldás, kedvező költségek, minimális adminisztráció, az elfelejtett lejelentések kockázatának minimalizálása.

Felelősségbiztosítások

Nemzetközi árufuvarozói felelősségbiztosítások (CMR): nemzetközi árufuvarozók számára kötelező biztosítás fedezi az idegen tulajdonú szállítmányban esett károkat a nemzetközi megállapodásnak (CMR) megfelelően. A Nefár-Mediator segít Önnek abban, hogy a CMR fedezetét megfelelő szakmaisággal egészítsék ki vállalkozásának egyéb biztosításai.

Belföldi árufuvarozói felelősségbiztosítások (BÁF): belföldi árufuvarozók számára mindenképpen szükséges biztosítás fedezi az idegen tulajdonú szállítmányban esett károkat. A Nefár-Mediator az Ön által tipikusan vállalt fuvarok alapján segít abban, hogy a megfelelő feltételrendszerű- és díjú biztosítási terméket vásárolhassuk meg Önnek.

Szállítmányozói felelősségbiztosítások: a szállítmányozó cégek számára fedezi a tevékenység során okozott károkat a Polgári Törvénykönyv illetve a z MSZSZ által meghatározott mértékig. A Nefár-Mediator segít Önnek abban, hogy a felelősségbiztosítási kockázatok (így költségek) egy részét a szállítmányozási folyamat többi résztvevője felé oszthassa el.

Alvállalkozók felelősségbiztosítása: amennyiben Ön egy szállítási folyamatban alvállalkozó vagy alvállalkozókat bíz meg, a Nefár-Mediator segít Önnek abban, hogy a kockázati térkép alapján valamennyi érintett cég a számára optimális kockázatot és költséget viselje személyre szabott csomagok segítségével.

Közúti kezesség biztosítások: árufuvarozói- és közösségi engedély kiadásához egyéb vagyoni biztosítékot kiegészítő kötelezően szükséges biztosítási fedezet. A Nefár-Mediator abban nyújt Önnek segítséget, hogy a szállítási és alvállalkozói lánc felmérését követően az Ön vállalkozását csak a szükséges mértékű biztosítási költség terhelje.

Vám, jövedéki felelősségbiztosítások

Vám- és jövedéki szakmai felelősségbiztosítások: fedezi a szakmai tevékenység során harmadik személynek okozott vagyoni és nemvagyoni károkat. A Nefár-Mediator segít Önnek abban, hogy a piacon lévő számos termék közül az Ön számára legoptimálisabbat válasszuk ki, amelyet szükség esetén az Ön cégére szabott egyedi záradékokkal és külön megállapodásokkal látunk el.

Raktározás biztosítások

Vagyonbiztosítás: fedezi a raktárépületben és/vagy a raktározott áruban keletkezett károkat. Ön akár raktártulajdonos akár raktárbérlő, szüksége van olyan kedvező költségű fedezetre, amely a Nefár-Mediator által felmért helyi szerződéses viszonyoknak leginkább megfelel.

Bérlői felelősségbiztosítások: amennyiben Ön raktárt bérel az árukáron kívül gondolni kell a bérlői tevékenységgel összefüggésben okozott károk fedezetére is, hiszen egy bérlőtől kiinduló tűz akár többszázmilliós károkat is okozhat. A Nefár-Mediator kidolgozza azokat a biztosításokat, amelyek a bérlő-bérbeadói illetve a bérlő-bérlői jogviszonyban okozott károkat fedezi.

Bérbeadói felelősségbiztosítások: amennyiben Ön raktárt ad bérbe, fedezni kell a bérbeadói minőségben okozott károkat, hiszen egy tűz, áramkimaradás nagyon komoly (akár tisztán pénzügyi) veszteségeket okozhat ügyfeleinek. A Nefár-Mediator a bérlői jogviszonyokat és a bérlők által kötött biztosításokat megvizsgálva segít Önnek vásárolni szükséges mértékű biztosítást a kockázat kezelésére.

Veszélyes áruk biztosítása: a veszélyes áruk külön szegmenst képeznek a logisztikai területen mind vagyonbiztosítási mind felelősségbiztosítási szempontból; sajnos kevés biztosító nyújt erre kielégítő fedezetet. A Nefár-Mediator piaci elismertsége okán kész Önnek olyan biztosítókat és termékeket találni, amelyek segítségével ezek a kockázatok optimális költség mellett kezelhetők.

Cégcsoportok komplex felelősségbiztosítása: kevesen tudják, hogy egy cég (érdek) csoport tagjainak egyedi biztosításai csak limitált fedezetet adnak olyan esetekben, ahol a cégcsoport tagjai közül több is érintett. Amennyiben Ön több céggel rendelkezik, kérje a Nefár-Mediator segítségét, hogy e területen szerzett hatalmas tapasztalatával a segítségére legyen egy valóban szolgáltatást nyújtó csoportszintű komplex biztosítási konstrukció kidolgozásában.

Vissza a biztosításokhoz

Lépjen velünk kapcsolatba!

Kössön nálunk biztosítást még ma

Érdekel!